Egyesületünkről

IMG_4644

Gyöngyvirág Nyugdíjas Egyesület

Abda

Szeretettel köszöntöm a kedves olvasót az Abdai Baráti Kör- „Gyöngyvirág” Nyugdíjas Egyesület honlapján.

Magunkról

Egyesületünk már 27 éve alakult. Kezdetben klubként működtünk, és 2006 óta egyesületi formában. Az átállással nem sok minden változott a mindennapi munkában. Fő szempont a tagoknak közösséget teremteni. Összehozni a falunkbeli időskorúakat közös beszélgetésre, kulturális- sport – önművelő programokra, kirándulásra, szórakozásra.

Fontos feladat, a faluban élő nyugdíjas korúak számára megteremteni az együttlét, az ismerkedés a barátkozás lehetőségét. Sajnos, sokan vannak – férfiak és nők egyaránt – akik magányosak, társ nélkül maradtak. Van családjuk, gyerekeik, de mégis! Ők is élik a maguk életét, de biztosan jót tenne a szülő(k)nek a kikapcsolódás, a kortárs közösség. Jó társaságot találnak a házaspárok is. Férfiak a sportos programokban, a hölgyek például az ismeretterjesztő előadásokban, játékban, vetélkedőkben, kreatív foglalkozásokban lelhetik meg a kikapcsolódásukat. Szeretünk kirándulni hazánk messzebbi és közelebbi tájaira akár busszal, akár vonattal elutazni. Kiállításokra, városnéző programokra megyünk. Hozzánk közelebbi falvak hasonló klubjaival is gyakorta szerveződnek találkozók. A dalos kedvű társak lelkes tagjai a Dalárdának, akik versenyeken, találkozókon énekelnek egyre nagyobb sikerrel. Ezt országos versenyeken elért kiváló minősítések is jelzik.

Hívjuk, szeretettel várjuk mindazokat, akik kedvet éreznek közösségünkhöz tartozni. Akik fontosnak tartják az aktívan megélt nyugdíjas életet, mely segít szellemi-és testi fiatalságunkat megőrizni.

     Sok szeretettel:

                                                                    Balogh Sándorné, az egyesület elnöke

 

 

 

 „Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött.” A mi világunk Önökkel: apáink, nagyapáink életével, munkásságával kezdődött.

Sütő András

Gyöngyvirág Nyugdíjas Klub - Abda - Kórus

Az egyesület céljai:
Nyugdíjasok és időskorúak társadalmi összefogása, általános érdekvédelme, életkörülményeik javítása, nyugdíjasok és időskorúk társadalmi megbecsülésének erősítése, egészségi és  kulturális igényeik kielégítése, aktív társadalmi részvétel a község közéletében.  

Az egyesület feladatai:
Szervezi és segíti a tagok társadalmi tevékenységét, megfelelő kapcsolatot épít ki más civil szervezetekkel, tapasztalatcseréket szervez, erősíti a civil összefogást.